Kerstdecoratie voor buiten op je horeca terras: tips voor kerstplanten

3
minutes read
September 25, 2023

Een eerste indruk maak je maar één keer. Een stralend groen terras of entree, brengt ook een stralende lach op ieders gezicht. Potentiële klanten stoppen eerder bij het zien van mooie beplanting. Een uitstraling met magnetische, positieve werking heeft. En voor jou, een vol terras. Voor én na tweede kerstdag.

Kerst is een belangrijke periode voor horecaondernemers. Het is een tijd waarin je extra gasten naar je toe trekt en je omzet kan verhogen. Met de juiste kerstdecoratie tover je je terras om tot een gezellige en sfeervolle kerstplek. In dit artikel geven we je tips voor het kiezen van kerstplanten voor buiten op je horeca terras.

De juiste kerstplanten voor je terras

Kerstplanten zijn een must voor een sfeervolle kerstdecoratie in de horeca. Er zijn veel verschillende soorten kerstplanten die je kunt gebruiken voor je terras. Daarom hebben we de meest populaire kerstplanten voor buiten op een rijtje gezet:

De klassieker: kerstbomen. Groot, klein, dik, dun. Deze boom is er echt in alle soorten en maten te verkrijgen. Wat ook fijn is: ze passen bij iedere andere plant en kerstdecoratie. Nu alleen nog de juiste kerstdecoratie voor de perfecte kerstsfeer op je terras. Jingle all the way!

Kerststerren zijn een andere populaire kerstplant. Makkelijk te combineren door een scala aan kleuren. Wat je hiermee neerzet? Een kleurrijk, warm effect die mensen aantrekt als een magneet.

Liever voor een elegante look? Dan zijn de kerstrozen jouw ideale versiering voor kerst. Deze roos is een in herfst en winter bloeiende vaste plant. Zo heb je ook in de winter toch een bloem op je terras. Keepin' it classy.

Hoe kan ik mijn horecaterras versieren voor Kerstmis?

Kerstplanten zijn een geweldige manier om je terras een kerstsfeer te geven. Je kunt ze op verschillende manieren gebruiken om je terras te versieren, bijvoorbeeld:

Plantenbakken vol kerst

Plantenbakken zijn een populaire manier om kerstplanten op je terras te plaatsen. Je kunt ze gebruiken om een groene en sfeervolle wand te creëren. Bij Upperbloom werken we met vaste plantenbakken. We laten de planten direct groeien in onze plantenbakken. Zo zijn de planten goed geworteld en klaar om te bloeien zodra ze op jouw buitenplek arriveren.

Kerstversiering buiten

De donkere dagen van de winter kunnen een sombere aangelegenheid zijn. De dagen zijn kort en de nachten zijn lang. Het moment om een warme en gezellige uitstraling te kiezen voor je terras die opvalt. Juist, met lampjes en lichtjes.

Wil je het echte winterse gevoel nabootsen? Dan zijn Kerstkransen aan deur een manier om de echte kerstsfeer weer te geven.

Gedecoreerde kerstkrans aan de deur

Do's en don'ts bij het kiezen van kerstdecoratie op je terras

Bij het kiezen van kerstdecoratie voor je terras is het belangrijk om rekening te houden met de volgende do's en don'ts:

Do's:

  • Kies kerstplanten die geschikt zijn voor buiten. Sommige kerstplanten zijn niet bestand tegen koude temperaturen. Gelukkig weten we bij Upperbloom alles van planten. Benieuwd welke planten wel tegen een winters stootje kunnen?
  • Wellicht een open deur intrappen, maar kies kerstplanten die passen bij de stijl van je horecazaak. Door deze herkenning maak je van je zomerse gasten ook winterse gasten.

Don'ts:

  • Te veel kerstdecoratie gebruiken. Dat je door de kerstballen de bomen niet meer ziet. Tenzij je kerst ademt en niemand om jouw horeca kerstzaak heen kan: the more the merrier!
  • Gebruik kerstdecoratie die niet bij elkaar past. Je wil dat de decoratie elkaar aanvult en versterkt. Zo haal je met minder middelen het beste kerst-effect naar boven.
  • Kerstdecoratie die niet veilig is. Zorg ervoor dat kerstdecoratie niet in de weg staat of gevaarlijk is voor je gasten. Denk hierbij aan brandveiligheid, maar ook aan kinderen of huisdieren die rondlopen.

Het ultieme kerstgevoel op je terras

Planten, gezellige verlichting, bloemen en kerstdecoratie op het terras creëren een ontspannen en gezellige ambiance. Gasten blijven langer zitten en besteden meer. Dit betekent meer omzet en mond-tot-mondreclame. Creëer hét ultieme winterwonderland horeca terras deze kerst!


Meer Winter Wonderland op je terras?

Door de tips uit dit artikel te volgen, kun je de perfecte kerstdecoratie voor je terras kiezen. Wil je meer inspiratie opdoen voor kerstdecoratie met kerstplanten voor buiten? Neem dan contact met ons op en vraag de brochure aan!

Neem contact met ons op.