Haal alles uit je terrasseizoen met planten. Ontdek de 5 redenen waarom.

12
minutes read
July 26, 2023

Al klaar voor de zomer? Haal alles uit je terrasseizoen met planten. Ontdek de 5 redenen waarom.

Het terrasseizoen is volledig aan! Haal jij alles uit dit seizoen? Hieronder vijf tips van ons over hoe jij je terras optimaal inzet voor extra omzet.

1. Visuele aantrekkingskracht:

Een terras dat is voorzien van mooie beplanting trekt de aandacht en maakt een positieve eerste indruk op voorbijgangers. Potentiële klanten zullen eerder geneigd zijn om te stoppen en op je terras plaats te nemen als ze worden aangetrokken door de uitstraling van de beplanting. Dit verhoogt de zichtbaarheid en bekendheid van je horecazaak, wat kan leiden tot een grotere stroom van passerende klanten.

2. Verlenging van het seizoen:

Met de juiste beplanting kun je het terrasseizoen verlengen. Planten kunnen beschutting bieden tegen koude wind of juist schaduw creëren op hete zomerdagen, waardoor gasten comfortabeler kunnen zitten. Door je terras aantrekkelijk en comfortabel te maken, zelfs in minder ideale weersomstandigheden, zullen mensen eerder geneigd zijn om buiten te blijven eten en drinken, waardoor je omzet stijgt.

3. Verhoogde klantbetrokkenheid:

Planten op het terras creëren een ontspannen en gezellige ambiance, waardoor gasten langer blijven zitten en meer besteden en kan leiden tot herhaalbezoeken en positieve aanbevelingen aan anderen.


Het 'buiten' seizoen is bijna 1.5 maand langer dan 10 jaar geleden. We zijn meer buiten en genieten langer van het mooie weer.

Festive Restaurant | Grace | Hell's Kitchen Group

4. Differentiatie en concurrentievoordeel:

Het is belangrijk om je te onderscheiden van je concurrenten. Een terras met mooie beplanting kan je helpen om op te vallen en uniek te zijn in de ogen van potentiële klanten.

Wanneer iemand een foto maakt van een ander op mijn terras weet ik dat ik er weer een fan bij heb.

5. Social media en mond-tot-mondreclame:

Esthetisch aantrekkelijke terrassen met mooie beplanting zijn vaak een populair onderwerp op sociale media. Klanten delen graag foto's van prachtige terrassen met hun vrienden en volgers, wat gratis online promotie oplevert voor je horecazaak.

Neem contact met ons op.