Top 6 must-haves voor een succesvol horeca terras!

3
minutes read
September 13, 2023

Top 6 must-haves voor een succesvol horeca terras!


Wat zijn nu de absolute must-haves voor een succesvol horeca terras? Wij hebben het voor je uitgezocht. De top 5 zaken die elke horeca ondernemer op zijn of haar terras moet hebben.

Comfortabele en stijlvolle meubels

Comfort is koning op een horeca terras. Zorg ervoor dat je investeert in hoogwaardige, comfortabele stoelen en tafels die geschikt zijn voor langere zitperiodes. Kies voor weerbestendige materialen die gemakkelijk te onderhouden zijn. Stijlvolle meubels geven je terras een professionele uitstraling en creëren een uitnodigende ambiance die mensen aantrekt.

Schaduwrijke plekken

Op warme dagen willen jouw gasten kunnen genieten van de buitenlucht zonder te verbranden in de zon. Zorg voor voldoende schaduwrijke plekken op je terras. Dit kan door middel van parasols, zonneschermen, luifels of pergola's. Schaduwrijke zones bieden niet alleen bescherming tegen de zon, maar kunnen ook verkoeling brengen, waardoor gasten langer op je terras willen vertoeven.

Restaurant Loos | Rotterdam

Verwarmingsmogelijkheden

Niet alleen warme dagen, maar ook koelere avonden kunnen geweldig zijn om buiten te zitten. Door te investeren in terrasverwarming, zoals infraroodstralers of vuurkorven, creëer je een aangename omgeving, zelfs als de temperatuur begint te dalen. Gasten zullen het waarderen dat je ze het hele jaar door comfort biedt, ongeacht het seizoen.

Sfeervolle verlichting

Een van de meest onderschatte elementen van een succesvol horeca terras is verlichting. De juiste verlichting kan een magische sfeer creëren en een geweldige ambiance toevoegen aan je buitenruimte. Kies voor warme en gezellige verlichtingsopties, zoals string lights, lantaarns of kaarsen op tafel. De juiste verlichting kan het verschil maken tussen een normaal terras en een betoverende buitenbeleving.

Een unieke touch

Last but not least, voeg een unieke touch toe aan je terras. Maak het onderscheidend en herkenbaar, zodat gasten jouw terras meteen associëren met jouw horecagelegenheid. Dit kan een creatieve inrichting zijn, een bijzondere plantenkeuze, kunstwerken of een speciaal thema. Durf buiten de gebaande paden te treden en een persoonlijke stempel te drukken op je terras!

Levendig groen

Met de juiste beplanting kun je het terrasseizoen verlengen. Planten kunnen beschutting bieden tegen koude wind of juist schaduw creëren op hete zomerdagen, waardoor gasten comfortabeler kunnen zitten. Door je terras aantrekkelijk en comfortabel te maken, zelfs in minder ideale weersomstandigheden, zullen mensen eerder geneigd zijn om buiten te blijven eten en drinken, waardoor je omzet stijgt.

Met deze top 5 must-haves in gedachten, ben je goed op weg om jouw horeca terras om te toveren tot een onweerstaanbare plek voor jouw gasten. Vergeet niet dat een geweldig terras niet alleen gaat om meubels en decoratie, maar ook om de vriendelijke service, heerlijke gerechten en drankjes die je te bieden hebt. Een combinatie van al deze elementen zal jouw terras ongetwijfeld tot een groot succes maken. Cheers op een florerend terras en een succesvol horecabedrijf! Proost!

Neem contact met ons op.