Kerst in de horeca: creëer de perfecte kerstsfeer op jouw terras

12
minutes read
September 25, 2023

It’s the most wonderful time… Het moment in de winter waar iedereen naar uitkijkt: kerst. Vrolijk wandelend door de kou, op zoek naar een plek om warm te worden. Maar dan wel een gezellig spot. En dan opeens, in het donker, licht er een betoverend terras op. Vol met fonkelende lichten, kerstplanten en heerlijke plekken om te zitten.

Ja, de kerstperiode is dé uitgelezen kans voor horecagelegenheden om hun terrassen om te transformeren in betoverende, gezellige plekken. Omdat het er leuker uitziet én om de winter-omzet sterk te verhogen. Om nog maar te zwijgen over de stijging van de betrokkenheid van je klanten. Het enige wat je nodig hebt, is die magische sfeer met de juiste kerstdecoratie. Hoe? In dit artikel delen we tips over de perfecte kerstsfeer op je terras.

De juiste kerstdecoratie voor je terras

Om een onvergetelijke kerstsfeer op je horecaterras te creëren, is het essentieel om de juiste kerstdecoratie te kiezen. Denk aan decoratieve elementen die zowel de jolly spirit als de unieke stijl van jouw bedrijf weerspiegelen. Kerstdecoratie voor de horeca kan werkelijk alle kanten op. Van traditioneel tot eigentijds, modern tot over de top. Afhankelijk van de uitstraling die je wilt bereiken.

Glans met goud

Ook dit jaar is een van de all-time favorieten: de gouden look. Kerstdecoratie met gouden tinten. Denk aan gouden kerstballen of goud gespoten decoratiestukken. Deze look zorgt voor een warme sfeer, zeker met de warmte van kerstverlichting. Je zaak shinet. En zeg nou eerlijk, dat wil toch iedereen?

De gouden glans

Time to Funk

Liever wat creatiever en opvallendere kerstdecoratie? Ga dan voor een funky kerst met de accenten: wit, blauw, rood, goud en groen. Met deze kleuren kerstdecoratie weet je zeker dat je opvalt.

1001 nachten

De warmte van de zwoele zomernachten terughalen? Wat dacht je van het thema 1001 nacht? Met warme kleuren creëer je een harmonieuze sfeer in je horecazaak. Deze warme kleuren zijn onder andere paars, roze, goud, oranje en beige. Zo breng je beide werelden samen in jouw horecazaak. Dit kan weleens de ideale combinatie zijn voor jouw terrasdecoratie tijdens de kerst.

Als je het winterterras helemaal wilt aankleden, kies dan een thema. Het kan simpel zijn, zoals groen, hout of kerst, maar ook specifieker, zoals Scandinavië, wintersport of Lapland. Hoe beter alles bij elkaar past, hoe mooier de totaalbeleving voor de gast. En die vibe, daar draait het om. Nog meer uitpakken? Neem dan ook je ramen en gevels mee in de decoratie.

Kerstplanten voor het ultieme kerstgevoel

Wat écht niet kan ontbreken op ieder horeca terras zijn kerstplanten. Denk aan de helleborus en wintergroene struiken voeg je levendigheid en natuurlijke schoonheid toe. Zo benadruk je het seizoen én maak je je terras extra knus door natuurlijke terrasafscheiding. Lees meer over welke kerstplanten dit jaar niet mogen ontbreken op jouw winterterras.

Prachtige kerstplant 'Big Berry'

Door de magie van Kerstmis naar je horeca terras te brengen, geef je je klanten de gelegenheid om te genieten van de festiviteiten terwijl ze zich omringd voelen door warmte en gezelligheid. Creëer een betoverende buitenruimte met weerbestendige kerstverlichting en decoratieve kerstbomen. Deze elementen kunnen zelfs tijdens wisselvallig winterweer een feestelijke sfeer behouden.

Wil je ook een Winter Wonder terras?

Ja, natuurljk. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag naar de brochure.

Neem contact met ons op.