De 5 herkenbare terraspersonages!

3
minutes read
June 18, 2024

Ontdek de wereld van vijf typische gasten die je op elk horecaterras kunt tegenkomen.

Op het horecaterras zien we elke dag een bonte stoet van gasten voorbijtrekken. Wat zijn de vijf meest herkenbare terrastypes en van welke planten worden zij nou écht blij? Met een clowneske twist presenteren wij onze favorieten.

De zonaanbidder 🌞

Deze gast komt aangerend als een zonnebloem op wieltjes en nestelt zich direct in de zon. Met een zonnebril zo groot als een pannenkoek en een fles zonnebrand die ze gebruiken alsof het ketchup is, draaien ze met de zon mee als een grillige vega kroket. Hun grootste angst? Een wolkje dat hun zon blokkeert! Ze roepen: "Meer zon, minder schaduw!" en nemen zelfs hun eigen strandstoel mee, in de hoop dat niemand merkt dat ze al om 6 uur ’s ochtends hun plekje hebben gereserveerd.

Plant: vetplanten of lage cactussen.
Perfect voor de zonaanbidder, deze planten gedijen goed in de volle zon en zullen hun geen enkel zonnestraaltje ontnemen.

De alleskunner 📱

Ah, de alleskunner! Deze goochelaar houdt een laptop, drie smartphones en een tablet in de lucht, zonder ook maar één te laten vallen. Ze veranderen je terras in een kantoorcircus en vragen altijd om een stopcontact alsof het een prijs in een grabbelton is. Hun geheime droom? Een extra paar handen groeien!

Plant: plantenbakken met ingebouwde stopcontacten.
Voor deze digitale acrobaat, zodat ze 24/7 online kunnen blijven zonder hun oplaadcirque te onderbreken!


“Kan ik hier inpluggen?” roepen ze terwijl ze vijf taken tegelijk uitvoeren.


De gezellige groep 🥳

Ze arriveren als een vrolijke karavaan vol blije gezichten en hebben minstens zes mensen bij zich, vaak meer. Hun tafels zijn een festival van drankjes, snacks en onophoudelijke verhalen. Ze zingen, lachen, en soms zie je zelfs een polonaise over het terras slingeren. “Wat zullen we nu weer bestellen?” vragen ze, terwijl ze het menu zo vaak bekijken dat je denkt dat het een goocheltruc is. Als je geluk hebt, zingen ze voor je!

Plant: palmen.
Deze tropische planten creëren een Ibiza-sfeer voor de gezellige groep, ook al regent het pijpenstelen.

De fijnproever 🍷

Deze fijnproever arriveert met de flair van een goochelaar en de precisie van een jongleur. Ze ruiken aan hun wijn alsof het een parfum is en proeven hun eten met zoveel concentratie dat je zou denken dat ze een prijs gaan uitreiken. Maar als je ze tevreden stelt, zijn ze je beste clownsassistent, altijd klaar om reclame te maken voor je circus.

Plant: kruiden zoals basilicum, munt, rozemarijn, of lavendel.
Deze planten voegen een heerlijke geur en smaak toe aan de omgeving en kunnen de fijnproever verleiden met hun verse aroma's.

“Waar komt deze basilicum vandaan?” vragen ze, terwijl ze hun neus in je tiramisu steken.

De spoedbesteller 🏃

Deze ninja-clown stormt het terras op, bestelt snel een koffie of een broodje en verdwijnt weer voordat je kunt zeggen "honk honk". Ze hebben altijd haast, altijd op weg naar de volgende truc. Hun typische uitspraak? “Kan het snel? Ik heb over vijf minuten een vergadering!” En weg zijn ze, als een flitsende clown die de volgende grap achterna zit.

Plant: asfalt.
Geen planten voor deze snelheidsduivel, alleen een snelle route om hun doelen te bereiken!

Dus, beste horecaondernemers, maak je klaar voor deze bonte parade van terrasbezoekers. Elke gast brengt zijn eigen charme en uitdagingen mee. Met een beetje humor en een grote glimlach kun je ze allemaal tevredenstellen. Proost op een terras vol gekkigheid en plezier! 🎪🍹🎉

Neem contact met ons op.