Het vergroenen van je horeca terras: tips en overwegingen voor levendig groen.

12
minutes read
September 13, 2023

Een groen horeca terras


Het vergroenen van je terras met levende planten is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook een positieve invloed hebben op de algehele ervaring van je gasten. Het creëren van een natuurlijke en levendige buitenruimte vergt echter wel enige aandacht en zorg. In deze blog gaan we dieper in op de belangrijkste aspecten waar je op moet letten wanneer je jouw horeca terras wilt vergroenen met levende planten.

1. Kies de juiste planten:

Bij het selecteren van planten voor je horeca terras is het essentieel om rekening te houden met de lokale omgeving, het klimaat en de blootstelling aan zonlicht. Kies voor planten die goed gedijen in de specifieke omstandigheden van jouw terras. Ga voor variëteit in plantensoorten om een aantrekkelijk en kleurrijk geheel te creëren. Vermijd planten die veel onderhoud vergen of snel overlast kunnen veroorzaken, zoals planten met veel uitvallende bladeren.

2. Onderhoudsvriendelijke opties:

Als horecaondernemer wil je niet constant bezig zijn met het onderhouden van de planten. Kies daarom voor onderhoudsvriendelijke planten die weinig zorg nodig hebben en goed bestand zijn tegen wisselende weersomstandigheden.

3. Juiste potten en bakken:

Het kiezen van de juiste potten en bakken is niet alleen belangrijk voor het esthetische aspect, maar ook voor het welzijn van de planten. Zorg ervoor dat de potten voldoende drainagegaten hebben om overtollig water af te voeren en wortelrot te voorkomen. Overweeg ook het gebruik van milieuvriendelijke materialen voor de potten, zoals gerecyclede kunststof of terracotta.

Alle Upperbloom plantenbakken zijn voorzien van een waterreservoir van 8liter per stuk en een watermeter. Dat maakt de zorg voor de planten een stuk eenvoudiger.

4. Ruimtelijke indeling:

Bedenk een doordachte ruimtelijke indeling voor je horeca terras met levende planten. Plaats planten op strategische plekken om schaduw te creëren op warme dagen en om bepaalde delen van het terras af te schermen voor privacy. Het creëren van een harmonieus geheel draagt bij aan een uitnodigende atmosfeer voor je gasten.

Bepaal eerst de ideale routing die jouw gasten nemen. Vervolgens plaats je op strategische plekken centerpieces van plantenbakken.

5. Watergeefsystemen:

Het handmatig water geven van planten op een groot terras kan een tijdrovende klus zijn. Overweeg daarom het gebruik van geautomatiseerde watergeefsystemen, zoals druppelirrigatie of bewateringstimer, om ervoor te zorgen dat je planten altijd de juiste hoeveelheid water krijgen.

6. Veiligheid en allergieën:

Houd rekening met mogelijke allergieën van je gasten bij het kiezen van planten voor je terras. Vermijd het gebruik van planten met sterke geuren of stuifmeel dat allergische reacties kan veroorzaken. Bovendien moeten de planten op een veilige manier worden geplaatst, zodat ze geen obstakels vormen of de doorgang belemmeren.

Loos Rotterdam | Hell's Kitchen Group

7. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid:

Kies voor duurzame en milieuvriendelijke praktijken bij het vergroenen van je horeca terras. Gebruik organische meststoffen en vermijd het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen. Overweeg ook om regenwater op te vangen en te hergebruiken voor het bewateren van je planten.

8. Seizoensgebonden aanpassingen:

Houd er rekening mee dat je terras gedurende het hele jaar kan veranderen, afhankelijk van de seizoenen. Plan daarom seizoensgebonden aanpassingen in je beplanting om het hele jaar door een aantrekkelijke en groene omgeving te behouden.

Conclusie:

Het vergroenen van je horeca terras met levende planten kan een prachtige en gastvrije ruimte creëren voor je gasten. Door te kiezen voor de juiste planten, onderhoudsvriendelijke opties en duurzame praktijken, zorg je voor een levendige en groene omgeving waar je gasten kunnen genieten van een heerlijke tijd op je terras. Let op de specifieke behoeften van de planten, wees creatief met de ruimtelijke indeling en zorg voor een veilige en comfortabele setting voor al je gasten. Met een goed doordacht plan en wat liefde en aandacht, zal jouw vergroende horeca terras zeker een uitnodigende plek zijn waar mensen graag samenkomen en genieten van de natuurlijke schoonheid om hen heen.

Het is misschien wat veel allemaal. Hulp nodig bij het vergroenen van jouw terras? Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op.