Hoe Upperbloom jouw terrasontwerp realiseert in 5 stappen

3
minutes read
July 2, 2024

Meer dan alleen een terras

Bij Upperbloom weten we dat een terras meer is dan alleen een buitenruimte. Het is een verlengstuk van je huis of bedrijf, een plek waar je kunt ontspannen, genieten en indruk maken. Voor horecaondernemers begrijpen we dat het terras een cruciale rol speelt in het optimaliseren van de omzet per vierkante meter. Daarom streven we ernaar om elk terras om te toveren tot een groene oase die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en uitnodigend. In deze blog nemen we je mee door ons vijfstappenproces voor het creëren van jouw ideale terrasontwerp.

Stap 1: wat is de input van de klant?

Het begint allemaal met jou. We luisteren naar je wensen, behoeften en ideeën. Wat voor sfeer wil je creëren? Hoe gebruik je je terras? Heb je specifieke planten of stijlen in gedachten? Jouw input vormt de basis van het ontwerp, zodat we zeker weten dat het eindresultaat aan al je verwachtingen voldoet.

Voor horecaondernemers betekent dit ook dat we aandacht besteden aan het vergroten van de aantrekkingskracht en het gebruik van elke vierkante meter.


Stap 2: analyse van routing en belangrijke elementen

Vervolgens kijken we naar de huidige opstelling van je terras. We analyseren de routing – hoe mensen zich door de ruimte bewegen – en identificeren de belangrijkste elementen die in het ontwerp moeten worden opgenomen. Hierbij houden we rekening met het aantal zitplaatsen, en zoeken we naar mogelijkheden om deze te optimaliseren zonder concessies te doen aan het groen. Ons doel is altijd om een balans te vinden tussen functionaliteit en esthetiek, zodat je terras niet alleen mooi is, maar ook bijdraagt aan een hogere omzet.


Stap 3: strategische plaatsing van groen

Groen is essentieel voor een uitnodigend terras. Afhankelijk van de grootte van je terras, plaatsen we minstens één opvallende centerpiece. Planten hebben een bewezen positief effect op het welzijn van mensen; ze bieden een gevoel van veiligheid en gezelligheid. Door beplanting als eyecatcher te gebruiken, zorgen we ervoor dat je terras opvalt en toegankelijk is. Bovendien creëren we een natuurlijke overgang van het interieur naar het exterieur, waardoor de uitstraling van je zaak naadloos doorloopt naar buiten.


Stap 4: optimalisatie van de inrichting

We beoordelen de bestaande inrichting van je terras en kijken of er grote, dominante elementen zijn die verzacht kunnen worden met planten. Is je terras langs een drukke weg? Dan zorgen we voor een groene afscheiding om geluid te dempen en een rustiger sfeer te creëren. Bevindt je terras zich op een hoek? Dan betrekken we de belijning van het terras bij het plantdesign.

Ons doel is om de planten subtiel maar toch opvallend te integreren, zodat ze de ruimte aanvullen zonder te overheersen.

Hiermee zorgen we ervoor dat je terras het hele jaar door aantrekkelijk blijft, vooral nu het terrasseizoen langer dan ooit duurt.


Stap 5: materiaal- en plantkeuze op basis van het concept

Uitgaande van jouw concept en visie, selecteren we de materialen en beplanting die het beste passen bij het ontwerp. We kiezen voor hoogwaardige, duurzame materialen en planten die niet alleen mooi zijn, maar ook goed gedijen in de specifieke omstandigheden van je terras. Zo zorgen we ervoor dat je terras niet alleen op korte termijn schittert, maar ook op de lange termijn een groene oase blijft. Voor horecaondernemers betekent dit ook dat we planten en materialen kiezen die bestand zijn tegen intensief gebruik en wisselende weersomstandigheden.

Klaar om je terras te transformeren?

Bij Upperbloom geloven we in de kracht van maatwerk. Elk terras is uniek en verdient een ontwerp dat perfect aansluit bij de wensen van de klant. Met onze vijfstappenaanpak garanderen we een terrasontwerp dat niet alleen esthetisch en functioneel is, maar ook een plek waar je trots op kunt zijn.


Wil je meer weten over hoe wij jouw terras kunnen transformeren?
Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Neem contact met ons op.