Zorg dat je terras bloeit: vijf veelgemaakte fouten die je omzet kunnen saboteren

3
minutes read
June 18, 2024

Het voorjaar is begonnen, de dagen worden langer, de temperaturen stijgen en mensen zoeken massaal naar gezellige terrassen om van het mooie weer te genieten. Voor horecaondernemers betekent dit dé kans om hun omzet te verhogen en nieuwe klanten aan te trekken. Toch zien we vaak dat terrassen niet optimaal worden benut. Hier zijn vijf veelgemaakte fouten die omzet en potentie onbenut laten, en hoe je deze kunt vermijden.

1. Stoelen van steen en tafels van karton: comfort is key

Ongemakkelijke stoelen en wankele tafels zijn de snelste manieren om potentiële klanten weg te jagen. Investeer in kwalitatieve, comfortabele horecameubelen die gasten uitnodigen om langer te blijven zitten. Zorg voor ergonomische stoelen en stabiele tafels om een goede eerste indruk te maken.

2. Labyrint van tafels en stoelen: efficiënte indeling

Een goed doordachte indeling van je terras zorgt voor een prettige flow en efficiëntie. Vermijd te nauwe paden en zorg voor voldoende ruimte tussen de tafels. Dit waarborgt de privacy van je gasten en maakt het voor je personeel gemakkelijker om te werken. Een slimme indeling kan de doorstroom van klanten verbeteren en zo je omzet verhogen.


3. Kale boel en geen gevoel: sfeer creëren met decoratie

Een terras zonder sfeer is onaantrekkelijk. Bloemen, planten en sfeerverlichting kunnen een wereld van verschil maken. Creëer een gezellige en uitnodigende omgeving met kleurrijke bloemenbakken, stijlvolle lantaarns en comfortabele kussens. Een sfeervol terras trekt niet alleen klanten aan, maar moedigt hen ook aan om langer te blijven en meer te bestellen.

4. Rommel en viezigheid: hygiëne als prioriteit

Een schoon en goed onderhouden terras is essentieel voor een positieve klantervaring. Regelmatig schoonmaken en onderhoud van meubels, vloeren en decoratie is een must. Zorg ervoor dat afvalbakken regelmatig worden geleegd en dat tafels en stoelen schoon zijn. Een schoon terras straalt professionaliteit uit en zorgt ervoor dat gasten zich welkom voelen.


5. Weer als vijand: bescherming tegen weerselementen

Het weer kan onvoorspelbaar zijn, vooral in het voorjaar. Bescherm je gasten tegen regen en zon met parasols, windschermen en verwarmingselementen voor de koudere avonden. Een goed beschermd terras zorgt ervoor dat klanten zich comfortabel voelen, ongeacht de weersomstandigheden, en langer blijven zitten.

Conclusie

Het voorjaar is de perfecte tijd om je terras te upgraden en zo de omzet te maximaliseren. Door te investeren in comfortabele zitplekken, sfeervolle decoratie, goede hygiëne, een slimme indeling en bescherming tegen de elementen, maak je van je terras een populaire bestemming voor klanten die willen genieten van het mooie weer.

Wacht niet langer en begin vandaag nog met de voorbereidingen. Elk detail kan een groot verschil maken in de beleving van je gasten en uiteindelijk in je omzet.

Heb je hulp nodig bij het upgraden van je terras? Upperbloom staat klaar om je te ondersteunen met advies en producten die je terras naar een hoger niveau tillen. Samen maken we van jouw terras de favoriete plek van dit voorjaar!

Neem contact met ons op.