Duurzaamheid en kerst in de horeca: een groene revolutie!

12
minutes read
October 2, 2023

Kerst in de horeca is altijd al een betoverende tijd van het jaar geweest, maar tegenwoordig is er een nieuwe ster aan het feestelijke firmament: duurzaamheid. Het groene ethos verspreidt zich als een vrolijke kerstkrans over horecagelegenheden, en het resultaat is een eco-vriendelijke en toch warme en gastvrije sfeer. 

Laat je gasten zich welkom voelen met groene kerstaankleding die, helemaal in stijl, een organische en duurzame sfeer ademt. Denk aan natuurlijke materialen zoals hout, dennen, en mos om die warme, uitnodigende uitstraling te bereiken.

Groene kerstaankleding: go green voor de feestmaanden

Duurzaamheid is niet alleen trendy, maar ook cruciaal voor het milieu. Een van de opvallende trends is het gebruik van herbruikbare kerstdecoraties. Deze decoraties zijn niet alleen prachtig, maar ze verminderen ook de hoeveelheid afval die tijdens de feestdagen ontstaat. Dit betekent dat horecazaken jaar na jaar kunnen genieten van dezelfde betoverende kerstsfeer, zonder de planeet extra te belasten. Kies voor herbruikbare versieringen en verlichting met energiezuinige LED-technologie.

Lokale en seizoensgebonden lekkernijen

En wat dacht je van het kerstmenu? Steeds meer horecazaken zetten in op lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Hiermee bieden ze niet alleen heerlijke gerechten, maar verminderen ze ook hun ecologische voetafdruk. Het is een win-win: gasten smullen van feestelijke lekkernijen en dragen bij aan een groenere wereld.

Organische kerst: terug naar de natuur

Een opkomende trend is de 'organische kerst'. Hierbij draait alles om natuurlijke en biologisch afbreekbare decoraties. Denk aan verse bloemen, houten ornamenten, en zelfs eetbare versieringen zoals popcornslingers. Hiermee geef je je winterterras een rustieke uitstraling en vier je milieubewust de feestdagen.

De real deal

Bij Upperbloom geloven we in een groene kerst. De natuur heeft genoeg sprankelende kleuren en geuren te bieden voor een onvergetelijk terras. Daar kan geen kerstbal tegenop.

De combinatie van duurzaamheid en kerst in de horeca is als een perfect passend paar. Het stelt gasten in staat om te genieten van de warme, gezellige sfeer van de feestdagen, terwijl ze tegelijkertijd weten dat hun keuzes positief bijdragen aan de planeet. Het gebruik van duurzame kerstdecoratie is de perfecte manier om gasten in de feeststemming te brengen. Met groene, organische en duurzame elementen maak je dit jaar pas écht indruk. Bereid je winterterras voor op de feestdagen en nodig je gasten uit voor een onvergetelijke kerst ervaring.

Wil je meer inspiratie opdoen voor kerstdecoratie met kerstplanten voor buiten? Download dan onze brochure!

In deze brochure vind je een uitgebreide selectie van onze kerstdecoraties waar jij jouw buiten extra aantrekkelijk mee maakt de aankomende feestmaanden. Zet je zaak in de spotlight dit jaar.

Download de brochure

Neem contact met ons op.