Amstel1 | Amsterdam

Amstel1, een iconisch restaurant aan de Amstel in Amsterdam, was toe aan een make-over.
In het kort
Het terras van Amstel1 was aan vernieuwing toe en de ruimtelijke ontwerper Rebecca Hilbers van Vermaat Groep, het moederbedrijf van Amstel1, had een ambitieuze visie. Weg met de geraniums om ruimte te maken voor groen wat over de muren heen kruipt.
Wat we gedaan hebben

Terras ontwerp

Beplanting plan

Custom plantenbakken

Custom plantarrangementen

Onderhoud en plantenwissels

Klant
Amstel1 | Vermaat Group
Project afgerond op
July 1, 2023
Amstel1 | Amsterdam

Amstel 1, de iconische plek aan de Amstel, aan 'huis' bij de Stopera Amsterdam en 'buren' van het Nationaal Opera & Ballet Amsterdam. Of zoals gezegd in de volksmond: Amstel1 is het Huis van Vriendschap. Een restaurant aan de Amstel, in een prachtig hoekpand op de gezellige kade van de gelijknamige rivier in hartje Amsterdam. Op de planning stond een kleine make-over. Het werd een grote, groene verbouwing.

Van kleine make-over tot grote, groene verbouwing.

Het terras van Amstel1 was aan vernieuwing toe en de ruimtelijke ontwerper Rebecca Hilbers van Vermaat Groep, het moederbedrijf van Amstel1, had een ambitieuze visie. Ze wilde het terras omtoveren tot een groene oase, met planten die op en over de stenen muur heen klommen. Een paradepaard, dat is het terras van Amstel1. Deze moest alleen nog in het mooiste zadel gehesen worden. Helaas had Hilbers geen tijd om zelf een partner te zoeken voor de beplanting. Gelukkig was Upperbloom daar. Binnen een week was lag er een voorstel op tafel die aansloot bij Hilbers wensen.

De meest gewilde plek, nu nog gewilder.

Bekijk onze andere projecten

Neem contact met ons op via
020-2101081 of via info@upperbloom.nl