Een tuin voor iedereen.

Een tuin kan overal zijn, zelfs waar het eigenlijk onmogelijk lijkt. Op de stoep, op een balkon, op het dak, op een terras, aan een lantaarnpaal, rondom het bushokje en op de brievenbus. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje verbeeldingskracht. En het juiste materiaal.

De innovatieve producten en services die wij bij Upperbloom ontwikkelen, zorgen ervoor dat jij overal het tuingevoel kunt creëren. Zonder veel werk te moeten verrichten.

Hoe wij werken. Verantwoord en sociaal.

1. Genieten van goed groen.

Onze service is circulair ingericht. Al onze plantenbakken maken gebruik van dezelfde binnenbakken. Deze binnenbakken zijn gemaakt van 100% gerecycled kunststof. Samen maken deze binnenbakken onze circulaire wissel systeem mogelijk.

Planten die bij ons terugkomen na een plantenwissel worden beoordeeld op kwaliteit, en waar mogelijk hergebruikt. Wanneer dat niet mogelijk is worden de planten verwerkt tot compost. Zo gaat er niks verloren.

We kopen planten in bij ons betrouwbare netwerk van kwekers waar we periodiek monsters laten afnemen (Eurofins Nederland) ter controle van pesticiden en gebruik van andere middelen.

In 2022 hebben we een eerste pilot gedaan met het aanbieden van 100% SKAL gecertificeerde biologische gekweekte planten. Eind 2024 willen we dat 20% van ons plant-aanbod aan de SKAL classificatie voldoet.

Onze plantenbakken en bijbehorende accessoires worden in Nederland en Duitsland geproduceerd, in nauwe samenwerking met onze partners. We kweken onze planten zomers direct op in de binnenbak, bij ons netwerk van geselecteerde Nederlandse kwekers. We hechten er belang aan om het productieproces in de buurt te hebben, om transportroutes kort te houden en onze ecologische voetafdruk als bedrijf te minimaliseren.

2. Werk voor iedereen

Sinds 2020 werken we nauw samen met sociaal ontwikkelbedrijf Pantar in Amsterdam. Hier werken dagelijks meer dan 2700 mensen. Een deel daarvan werkt in onze eigen werkplaats. Hier werken mensen die het (nog) niet zelfstandig redden op de arbeidsmarkt. Zij vervullen een belangrijke rol in de operationele werkzaamheden van ons bedrijf.

Pantar is het grootste sociaal ontwikkelbedrijf in de regio Amsterdam, met dertig jaar ervaring gespecialiseerd in begeleiding en ontwikkeling. Pantar is een kleurrijke en diverse organisatie waar wordt gewerkt met plezier, voldoening en bevlogenheid. Hier komen de medewerkers tot bloei.

Sinds 2022 hebben we onze samenwerking verder uitgebreid met Pantar. We hebben een eigen opleiding gecreeerd in samenwerking met Pantar. Naast het vervullen van operationele werkzaamheden op onze werkplaats gaan medewerkers ook mee op installatie en onderhoud bij onze klanten. Hier leiden wij onze medewerkers op tot Groen Installateur van Upperbloom.  

Upperbloom is door de gemeente Amsterdam geclassificeerd als sociale firma. We zijn trots dat onze maatschappelijke impact op deze manier wordt erkend.

Onze plant-experts, kunstenaars, ontwerpers, en hospitality consultants.

Floris Oosterbaan

Groen Expert

Tom van Ruitenbeek

Co-Founder

Charlotte van de Werff

Lead Design / Creative

Simon Ris

Groen Expert

Sam van der Zanden

Co-Founder

Alina Bielun

Groen Expert

Ilona Bokma

Head of Plants

Jordy van Berkum

Lead Business Development

Jette ter Welle

Customer Succes Manager

Michelle Verhoeven

Lead Product Design and 3D Visualisations

Emily de Graaf

Project Advisor

Daan Stolp

Lead Planner
Onze service laat jouw zaak stralen. Wij weten wat er
echt voor nodig is om planten in tiptop conditie te houden.

Neem contact met ons op.