Doe mee! Subsidie mogelijkheden voor jou en je buren.

Veel gemeentes bieden subsidie mogelijkheden aan die lokale groen-initiatieven ondersteunen en mogelijk maken. Wij ondersteunen en faciliteren het proces van subsidie aanvraag bij jouw gemeente.

Meest gestelde vragen; 

Hoe werkt het proces nu precies?

Wanneer je het formulier op deze pagina invult, zullen we jouw verzoek gaan onderzoeken. Het is belangrijk dat meerdere mensen (huishoudens) in jouw woonomgeving zich aansluiten bij deze aanvraag. Zo is het effect van het groen groter in jouw straat en stad, en is de kans groter dat de gemeente jouw een subsidie wilt toekennen.

Betekent dit gratis bloemen en planten op mijn balkon?

Voor niks gaat de zon op, en groeien plantjes, dat dan weer wel. Er zijn echter kosten gemoeid met het beplanten van jouw balkon. De balkonbakken en potten, de planten en het bezorgen zijn de voornaamste. Veel gemeentes stellen subsidies beschikbaar voor lokale groen-initiatieven. Echter is het aanvragen van deze subsidies vaak een hele klus. Wij zijn ondertussen kundig in dit proces, en nemen je dit werk uit handen.

Is dit bij alle gemeentes het geval?

Elke gemeente werkt anders, en beheert de groengelden op andere wijze. Zo kan het zijn dat Gemeente Amsterdam de volledige beplanting kosten bekostigd, en Gemeente Den Haag slechts een deel. Elk jaar wordt hier het beleid op aangepast bij gemeenten.

Hoe groot is de kans dat ik in mijn gemeente in aanmerking kom voor een subsidie?

Dat hangt van verschillende zaken af. Het belangrijkste is of jouw gemeente specifieke subsidies beschikbaar stelt voor groen op het balkon. Gelukkig zijn er steeds meer gemeentes die het belang van een groen balkon onderschrijven. Echter is dit momenteel nog niet bij alle gemeentes het geval.

Meld je hieronder aan.

jouw situatie

Bedankt voor je aanmelding! 
We nemen spoedig contact met je op.
Je hebt het formulier nog niet volledig of correct ingevuld.
© 2019 upperbloom.   Alle rechten voorbehouden. 
info@upperbloom.nl | 020-90287988 | Kostverlorenstraat  1052GR, Amsterdam 
KVK: 68884354 | BTW: NL174155360B01